perjantai 4. elokuuta 2017

Maalta palattu kotiin.

Käväisin pari päivää Padasjoella. Säät oli aika sateisia mutta pääsi ulkonakin oleilemaan. Viinimarjat oli kypsiä ja vatut just alkoivat kypsymään. Tuoreita mustikoitakin pääsin maistelemaan.
Kesäkuussa kohonnut paino oli heinäkuun aikana laskenut sen verran mitä se nyt laskee minun elämäntavoillani.

Telkkarista saa olla mielikuvitusta että löytää katsottavaa ohjelmaa. Maikkarilla on nätin Tuija Pehkosen juontama kesäterassi ohjelma jota välillä viitsii vilkaista.
Alueuutisiin on palannut muutama naisjuontaja ruskettuneena. Heinäkuussa kun oli vain yksi nainen vahvuudessa ja mieskolmikko.
Late late show on myös palannut kesälomalta joten uudet jaksot tulevat vain muutaman päivän viiveellä suomeen.
Nelosella kun ei ole uutisia eikä juuri urheiluakaan niin on kesällä vaikeuksia saada katsojia.
Kuitenkin jos katsoo ohjelmien tavoittavuutta eli kuinka moni katsoo ohjelmaa vähintään kolme minuuttia yhtäjaksoisesti. Siinä osastolla Bondit ovat melkeinpä katsotuimpia kesäohjelmia. Ei kylläkään yhtä moni koko leffaa seuraa.
Pikkukanavien osastollakin nelosen huvila ja huussi uusinnat ovat katsotuimpia. Eli neljän pääkanavan jälkeen katsotuin ohjelma. Liv kanavalta on noita tullut.

Syksyn ohjelmistosta ekana ehtii aloittamaan ensi viikolla teemalta Haapasalon kokkiohjelman toinen kausi.
Haluatko miljonääriksi jatkuu heti syyskuun alussa ja seuraavana päivänä toinen kausi kaikki vastaan yksi -kisailua.
Maikkari teki muistaakseni ainakin kuusivuotisen jatkosopimuksen salkkareiden kanssa että siitä sarjasta ei pääse eroon vielä aikoihin.

----

Urheilukisoja on ollut joitakin. Jyväskylän rallissa haettiin pitkästä aikaa kolmois- tai neloisvoittoa mutta keskeytyksen ja 0,3 sekunnin tappion ansiosta tuli vain sijat 1,3,4.
Toyotalla tietenkin valtava etu kun talli on suomalainen ja testaavat ja rakentavat autonsa suomessa.
Kohua nousi kun ryhmä yläosattomia naisia viuhahteli reitin varrella.

Uinnin MM-kisoissa Liukkonen oli kuudes. Hän oli vasta kuudes suomalainen MM-kisojen finaalissa että harvinaista herkkua.
Yksi kisojen jenkki teki historiaa kun voitti saman illan aikana peräti kolme kultamitalia.

Vammaisten kisoista taisi jäädä mainitsematta että Tähti voitti kultaa vaikka tuoli hajosi matkan aikana. Tulee mieleen Elmon uroteot että otetaan päiväunet matkan varrella tai hörpätään kahvia ja silti voitetaan.
Yksi melkein sukulaispoika oli sarjassaan voittanut hiihtokisoissa vaikka oli ehtinyt mennä sen matkan kahteen kertaan. Tuli jotenkin mieleen tuosta Elmosta.

Nyt alkaakin sitten Lontoon kisat yleisurheilussa. Suomella vain yksi keihäänheittäjä mukana että kyllä ajat muuttuu. Saksa on vienyt tuon lajin valta-aseman.

Neymar siirtyi ranskaan hurjalla siirtosummalla jonka kai Qatarin valtio maksaa. Muutenkin on monessa lajissa tehty ennätyssopimuksia.
Granlund sai myös ihan mukavan sopimuksen seuransa kanssa.

----

Lahdessa aina jotain tapahtuu. Neppauskisat oli ainakin torilla. Aikuiset miehet leikkii autoilla hiekkakasassa ja Vallu Walpio oli järjestäjänä.

Musiikin maailmassa Alma on saanut semmosen kunnianosoituksen että Britannian isoin radiokanava on ottanut hänen kappaleensa soittolistalle.

Suomessa Wintersun oli odotetusti listaykkösenä uudella levyllään. Muuten sitten listalla oli huomioitavaa että Linkin Parkin levyjä palasi listalle monta. Solistin itsemurhan ansiosta.

Jännä juttu tuo julkisuus ja menestys kun omassa elämässäni mielenterveysihmiset saavat elämälleen tarkoituksen kun saavat jotain pientä puuhastelua suorittaa ja yhteisöllisyyttä. Paikka missä olla ja vaikka jotain kirjoittaa tuon yhteisön lehteen.
Sitten on nuo julkkikset jotka saavat tehdä omaa taidettaan ja miljoonat ihailevat. Miten niillä menee elämänhalu. Eikö mikään sitten tunnu miltään kun on jo kaiken saavuttanut.

Lahtelainen muusikko Jannika B on työuupumuksen johdosta masentunut että piti taluttaa hoitoon. Nykyään julkkikset kertovat vastoinkäymisistään niin saa vähän mainetta tavallisena haavoittuvaisena ihmisenä. Samalla voi puhua tärkeästä aiheesta.

Leffoja katsoin uusimman star warsin jossa parasta oli darth vaderin paluu tuohon leffasarjaan. Minulla on tuon henkilön legendaarinen ääninäyttelijä nimmareissani.
Toinen katsomani leffa oli Mel Gibsonin sotaleffa Hacksaw Ridge.
En kovin monesta sotaleffasta pidä mutta tuo on yksi niistä. Todellinen sankaritarina ja tositarina.
Adventisti halusi sotaan mutta ilman asetta. Lopulta se onnistui ja hän päätyi yhden yön aikana pelastamaan yli 70 haavoittunutta toveriaan vihollisten seasta. Yksi kerrallaan hän raahasi miehet omien puolelle. Hän sai korkeimman urhoollisuusmitalin vaikka aluksi pidettiin että hän on pelkuri ja petturi ja vaaraksi joukoille.
Olin itse lapsena adventisti mikä oli vähän häpeällistä. Jos olisin silloin tiennyt tuommoisesta sankarista niin olisi voinut auttaa asiaa.
En pidä Gibsonin arvomaailmasta enkä uskovaisistakaan mutta tuo suorastaan herkisti katsoessa. Ei ollut mitenkään tuputtava tai julistava.

Tähän väliin sopivasti parhaat sotaleffat:
ilman järjestystä TOP6

Veteen piirretty viiva
ilmestyskirja nyt (päähenkilön nimmari löytyy)
kirjeitä Iwo Jimalta
pelastakaa sotamies Ryan
Tuntematon sotilas
Hacksaw ridge

Nyt on ilmestynyt Nolanin ohjaama sotaleffa Dunkirk. Hänen leffansa ovat aina hyviä joten voi tulla tuohon listaan lisäys.

Luin edellisen finlandiavoittajan joka kertoi saksalaisarkkitehti Engelin elämästä suomessa suunnitellessaan helsinkiä ja suomea muutenkin.
Varsin runollinen tarina jossa kuvailtiin mielenmaisemaa ankeassa kylmässä vieraassa maassa.

----

Keräilyä:
Liityin facessa postikorttien ystävien ryhmään ja siellä oli pieni possukorttikeskustelu sen johdosta.

Viime viikkoina on löytynyt paljon lätkäkortteja joita olen etsinyt vuosikausia. On tullut sarjoja täyteen kun muutama viimeinen on löytynyt.

Kolikkoja ei muutamaan viikkoon tullut uusia mutta sitten taas 3kpl uusia.
Yksi oli harvinainen 4miljoonaa painettu espanjalainen. Yksi oli Latvialainen. Niitä puuttuu enää yksi kuudesta eli 5centtiä-2euroa kolikot.
Sitten ensimmäinen tämän vuoden kolikko. 5centtiä 2017 suomi. En tiedä vielä onko se harvinainen vai yleinen. 2013 vuodelta lähtien on ollut niin harvinaisia kolikoita että vain muutama on ollut yleisemmin kierrossa oleva. Lisäksi olen saanut espanjalaisen kolikon vuodelta 2016.

C-kassuja sain muutaman kaverilta. Niistä kummeli ja Turos hevi G oli uusia esittäjiä kokoelmaani. Lisäksi sain kaksi äänikirjaa kasettina. Toinen oli Huovisen novelleja rasvamaksa kokoelmasta. Se minulla on kirjanakin hyllyssä.
Muutama 80-luvun scorpions ja agents oli myös mieluisa noista kaseteista.


Sarjakuvakokoelmassani on keräyksessä taskarit 1-75. Ei tarvitse olla ensipainos. Minulla puuttuu tasan 10kpl tuossa keräyskohteessa. Yhdessä divarissa olen katsellut noita muttei ole ollut listaa mukana jos joku puuttuva löytyisi.

Tässä tämänkertaiset jutut. Justifiedin viimeinen kausi on nyt lainassa joten sitä katselen lähiaikoina. Sateista viikonloppua vaan kaikille ja näkemiin!

1 kommentti:

  1. Pehkosen Tuijan ohjelmia on kyllä ilo katsella. :) Niin iloinen ja nätti mimmi kyseessä. Onneksi on päässyt viime aikoina aika moneenkin ohjelmaan mukaan.

    Alueuutisissa on ollut ikävä Kaisu Janssonia. Eipä ole näkynyt pitkään aikaan. :(

    Yksi Suomen kauneimmista ja mukavimman oloisista naisista Janni Hussi oli viime viikolla Ylen aamuteeveessä vetämässä jumppatuokiota toimittajalle. :) Kannatti herätä aikaisin. :P

    VastaaPoista