maanantai 21. lokakuuta 2019

Avengers


Katsoin viimeisen avengers leffan joka oli marvelin leffauniversumille eräänlainen päätös tai ainakin yhden aikakauden päätös.
Paljastamatta liikaa voin kertoa että noista avengers tiimin kantavista voimista aika moni tuli tiensä päähän eli heitä ei pitäisi enää näkyä.
Samalla kun nuo hahmot keksinyt Stan Lee on oikeasti kuollut niin häntä ei enää vilahtele leffoissa kunnianosoituksena.
Viime vuosina Marvelin leffoihin tungettiin mukaan jos jonkinlaista hahmoa että oli aikamoinen tungos kun kaikki otetaan kuviin lopputaisteluihin.
Pelättiin myös että uusi (nais)hahmo Captain Marvel on liian vahva ja jättää varjoonsa nuo perinteiset sankarit. Näin ei kyllä käynyt.
Selityksenä hänen poissaoloon ja muihin kiireisiin oli että universumissa on monta maailmaa missä hänen pitää hoitaa asioita.
Verrattuna edelliseen avengersiin tässä oli vähemmän taisteluja. Eka tunti menikin verkkaisessa epätoivossa kun puolet älykkäistä olennoista oli tuhoutunut.
Yksi hahmoista oli ratkennut ryyppäämäänkin mikä toi leffaan oman säväyksensä.
Tuo tyyppi joka poisti puolet olennoista huomasi ettei se ollut ratkaisu mihinkään. Jäljelle jääneet eivät voineet vain aloittaa alusta ja tehdä parempaa maailmaa.
Aikamatkailuun piti taas turvautua että saatiin asioita järjestymään mutta se toi uusia ongelmia ratkaistavaksi.
Arvioksi sanoisin että ihan ok. Katselen aika vähän näitä marvelin leffoja nykyään.
Ei ole kyllä kohunsa arvoinen kun 2,8 miljardia tuli lipputienestejä maailmassa ja imdb rankkaa top50 joukkoon kaikkien aikojen leffoihin.
Heti leffan jälkeen tuli seuraava Marvelin hämisleffa mitä en ole vielä nähnyt.
Tätä avengersin ratkaisua on pantattu siinä mielessä jos joku ei ole vielä nähnyt ja samalla ei ole voitu paljastaa tähän hämikseen liittyviä asioita.
Käsittääkseni myös X-menit tulivat leffasarjassaan päätökseen. Ne ovat olleet oma universuminsa ja myyty eri tuotantoyhtölle. Disney kun omistaa Marvelin nykyään.
Disneyn omistamat Star Warsitkin ovat muuten vuoden lopussa tulossa päätökseenTelkkarista alkoi muutama uusi ohjelmasarja. Näistä aloin katsomaan kirjailija Juha Itkosen sarjaa missä hän tapaa muusikoita.
Kaksi ekaa jaksoa oli kerralla areenassa.
Kymppitonnissa oli aika helpot kysymykset kun minä ja kaverini saatiin molemmat kotona visailemalla 10/11 oikein.
Tosin meillä meni se ainoa väärä eri kysymyksiin. Kotona on kyllä enemmän aikaa miettiä etten telkkarissa olisi ehtinyt noin montaa oikein keksimään.
Haluatko miljonäärissä oli mulle pari vaikeaa kysymystä mutta sitten olisin samat kysymykset tienny mitä kisaajakin ja päässyt vastaamaan 200tonnin kysymykseen.
Siihen se sai vielä arvata kahdesta vaihtoehdosta ja arvas väärin. Välillä sattuu tuollaisia tosi helppoja tonne rahakkaimpiin kysymyksiin.
Se 200tonnin kysymyskin olisi ollut mahdollista jonkun tietää kun kysytiin ensimmäistä mannerheim ristin ritaria.

Latsojaluvuista voisi sanoa että Tuttu juttu show floppasi. Ina sydän suomi ei myöskään kiinnosta ihmisiä yhtään. Ei myöskään TV5 kanavan häämekko-ohjelma joka pääsi sohvaperunoihinkin. Kakkosella True Detective sai ihmisiä yllättävän paljon ruudun ääreen ollakseen kakkoskanavan amerikkalainen sarja. Lisäksi areenasta tuota on katsottu paljon. Foxin Walking deadia ei ole enää vuosiin seurannut juuri kukaan.

Urheilussa kotimainen jalkapallosarja päättyi Kuopion mestaruuteen. Oma suosikkini Ilves hyytyi loppukaudesta mitalien ulkopuolelle.
Suuri ja mahtava HJK jäi sijalle 5.
Huuhkajien otteluita tulee vielä kuukauden päästä kaksi kappaletta mutta kisoihin pääsy näyttää lähes varmalta jo.
Kontinen voitti Tukholman nelinpeliturnauksen mutta se on niin pieni kisa ettei siitä paljon ranking parantunut.

Insomnium, suomalainen hevibändi, pääsi Suomen listakärkeen ja oli Saksassa sijalla 10.

Mulla oli pitkästä aikaa kunnon flunssa että kesti melkein viikon. Vaikkei kovaa kuumetta ollutkaan. Nyt on hyvä olla terve kun on tulossa taas kiinnostavia musakeikkoja minne olisi tarkoitus mennä mukaan.

Nukuin vähän pommiin aamulla mutta ehdin tämänkin kirjoittaa ennen töihin lähtöä ja pyykit pestä.
Viikko sitten sain työkaverin kasetit tuotua kotiin. Siinä oli pari semmosta helmeä jotka olisin joskus aika kalliillakin ostanut kokoelmaani mutta parempaa oli ehkä ne turhemmat kasetit joita en ostamalla olisi viitsinyt hankkia niin sain nyt näin ilmaiseksi.

Näkemiin taas viikoksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti