maanantai 30. syyskuuta 2019

Kaikkea touhua taas viikon ajalta.

Töissä palattiin vanhaan systeemiin että olen maanantaisin paikalla, eli tämä blogi pitää sitten julkaista joko ennen iltapäivävuoron alkamista tai aamupäivävuoron jälkeen.

Kävin viime viikolla serkun luona ja sovittin vähän että tavattaisiin useammin. Hän asuu ihan tuossa kiven heiton päässä.
Kävin myös klubitalo nimisen paikan avoimissa ovissa. Järjestävät siellä mielekästä tekemistä mielenterveystaustaisille, ihan oikeitakin töitä minne minun olisi tarkoitus hakea ensi vuonna.
Se paikka järjesti myös hienon konsertin joka vilisi tähtiä. Pari tuntinen juttu pilkkahintaan että liput meni loppuun nopsaan.
Ennen konserttia oli myös vapaa pääsy jalkapallo-otteluun missä pelasi kuusysin legendoja ja julkkiksia. Olivat hommanneet paikalle sinnekin hienon porukan.
Melkoinen soitteleminen että olivat ne kaikki sinne saaneet sovittua. Juha Tapio oli näissä molemmissa jutuissa mukana ja oli tarkoitus mennä kentän laidalle hänet bongaamaan kun en hänen musiikkia halua kuulla. Ei ole suosikkejani. Keräilen vaan noita muusikkoja tuolla tavalla että joko kuulen keikalla tai näen jossain kasvotusten.
En sitten jaksanut sinne otteluun mennä kun oli kaikkea muutakin asiaa hoidettavaksi.
Yksi niistä on nyt tänään hoidettu eli Pelicansin otteluun lippu ostettu. Lähinnä vastustaja Ilvestä menen sinne seuraamaan. Ipa antoi juuri potkut valmentajalleen niin voi olla että tsemppaavat seuraavassa ottelussa.
Ilveksen piti olla mitalisuosikkeja jopa tällä kaudella niin surkea alkukausi johti noihin potkuihin.
Jalkapallon puolellakin näytti jossain vaiheessa että Ilves vie mestaruuden mutta nyt meinaa hyytyä mitalien ulkopuolelle kokonaan.


Tuossa on uusin kirja, jonka luin loppuun. Heidi Köngäksen kirjat olen kaikki lukenut.
Hän kirjoittaa historiallisiin aikakausiin sijoittuvia tarinoita tavallisista ihmisistä.
Tämä Mirjami on jatkoa edelliselle kirjalle Sandra. Siinä oltiin sisällisodassa kotijoukkojen näkökulmasta ja tässä sama perhe on talvi- ja jatkosodassa taas kotiin jääneiden naisten näkökulmasta. Tuo Mirjami on Sandran tytär joka rakastuu tubia sairastavaan mieheen. Perhe haluaisi että tuo suhde päättyisi ja toisaalta sen miehen perhe on niin hienoa suomenruotsalaista väkeä etteivät hyväksy tuollaista punikin tytärtä.
Köngäs on teatteripiireistä niin se ehkä vaikuttaa kerrontaan että on aina monta henkilöä ketkä kertovat tarinaa vuoron perään.

Tuo leffa on DC Comicsin eka komedia. Supersankari siis kyseessä mutta semmonen koominen tyyppi joka on lapsi mutta muuttuu tuollaiseksi aikuiseksi kun sanoo taikasanan.
Myös se tyyppi joka antaa nuo voimat hänelle on ihan pellen näköinen huru-ukko.
Muuten leffan teemat ja sisältö on komediaksi yllättävän mustaa ja ankeaa ja semmosta.
Tuo pääosa on poika joka on orpo. Äiti on hylännyt hänet ja poika etsii äitiään mutta äiti ei halua olla yhteydessä sitten kun poika tulee äitinsä ovelle.
Paikoin on jopa melko raakaa touhua kun seitsemän kuolemansyntiä syövät elävältä ihmisiä.
Leffan roistokin tappaa isänsä ja veljensä kostoksi lapsuuden huonosta kohtelusta.
Ristiriitaisia tunteita siis tämä leffa tuottaa. Kriitikotkin ovat ollen aika kaksijakoisia. Yleisesti on tullut menestystä mutta osa inhoaa.

Katsoin toisenkin kirjaston uutuusleffan: M. Night Shyamalanin tekemä jatko-osa Unbrokable ja Split leffoille. Tässä oli mielisairaalaan vangittu samaan paikkaan näiden leffojen tyyppejä ja loppuun oli taas tuolle tekijälle ominainen yllättävä ratkaisu joka kääntää kaiken ympäri.
Glass oli siis tämän leffan nimi.
En oikein pitänyt tästä. Turhaa jaarittelua suurin osa niin että tominnallisemmat jutut eivät pelastaneet kokonaisuutta.

Telkkarin puolella maikkarilla menee nyt hyvin kun tanssitähdet ja maajussit jyräävät. Yleisesti voisi sanoa että katsojamäärät katoavat aina vaan kaikilla ohjelmilla. Ihmiset katsovat niin paljon netistä ja uusintoja tai tallentavat boksille. Kanaviakin on niin paljon että katsojat jakautuvat. Maksukanavat vielä päälle. Perinteisiä jenkkisarjoja tulee vaan jostain netflixista ja vastaavista paikoista.
300 tuhatta katsojaa alkaa olemaan jo ihan merkittävä määrä kun muutamia vuosia sitten monet ohjelmat saivat lähelle miljoonaa.
Eränkävijöillä suosiota riittää nyt kun neljäs kausi alkoi. Enemmän katsojia kuin vaikka salkkareilla.

Urheilussa on Dohasta yleisurheilua vielä tämän viikon. Suomalaisittain on alkanut surkeasti mutta jotain kovatasoisia kisoja on ollut sitten jos yleisesti on urheilun ystävä.
Stadioni on jäähdytetty mutta maraton ja kävely on vedetty keskiyöllä karmeissa lämpötiloissa kadulla.
Lentopallossa Serbia voitti euroopan mestaruuden sekä naisissa että miehissä.
Tulevalla viikolla alkaa NHL kausi ja Suomen tähdet ovat saaneet viime hetkellä sopimukset. Laineella ja Rantasella väännetiin pitkään näitä.

Keräilyssä ostin Bad Religionin kasetin. Kolikkoja tuli taas muutamia vaihtorahoista. Lähenee viittäsataa erilaista kolikkoa jo kokoelmani.
Näyttelijöiden nimmareihin löytyy välillä ihan sattumalta tosi kiinnostavia nimmareita edullisesti.
Halvimpia mahdollisia Arrow sarjan näyttelijöitä etsin supersankareiden kokoelmaani niin sitten katsoin mitä muuta rooleja sillä on ollut.
Doug Jones niminen heppu oli ollut Shape of Waterissa se suohirviö ja marvelin leffassa Silver Surfer. Eli siis just se surffaaja.
Star trek discovery sarjassa tärkeimpiä näyttelijöitä. Hellboy leffoissa yksi pääosista myös. jne.

Noniin. Reilu tunti tässä meni kun kirjoitin nyt töiden jälkeen tämän.
Unia sain muistiin vain yhden niin kerron sen vasta viikon päästä jos olisi tullut enemmän niitä.
Viikon päästä siis taas lisää juttuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti