sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Suomen finaalia odotellessa.


Kesän musatarjonnasta selvisi mulle että Lahtelaisessa iskelmätapahtumassa on sittenkin Eput mukana. En ole heitä nähnyt koskaan niin vois 40 euron hinnalla käydä katsomassa.
Viime viikonloppuna Lahessa oli ulkoilmatapahtumia paljon keskustassa. Pridekulkue, Blockparty ja 69 eyesin keikkakin oli keskellä vapaudenkatua.

Leijonat jatkoivat yllätyksiään eivätkä kumarrelleet NHL-miljonääreille yhtään. Naapurimaissa Ruotsissa ja Venäjällä oltiin järkyttyneitä miten saattoivat hävitä Suomelle.
Venäjä oli voittanut kaikki 8 otteluaan ennen Suomea mutta meitä vastaan eivät saaneet maaliakaan.
Finaalin tulos selviää sitten illalla mutta hieno joukkue on vaikka tappio tulisikin.

Kuvassa on kasetteja viimeiseltä kuukaudelta mutta uutta tavaraa ostin taas muutaman star wars nimmarin.
Myös yhdestä arvokkaasta ja harvinaisesta Tuukka Raskin nimmarista on kaupat kesken.
Minulta puuttuu 9kpl nimmareita semmosista korteista missä pelaaja on Ilveksen pelipaidassa. Tämä on yksi niistä.Kuvan kaseteissa: Iron Maidenin kuuluisin livekasetti Live after death. Huomasin vasta kaupanteon jälkeen että sieltä onkin tulossa vain tämä kakkoskasetti tuplasta.
Siihen nähden hinta oli kyllä liian suuri. Koko tuplaksi olisikin ollut yllättävän halpa.
Manowarin kasarikasetteja kaksi kappaletta. En ole ennen nähnyt kuin yhtä heidän kasettia myynnissä mikä mulla olikin jo mutta nyt oli peräti 4kpl muita kassuja kaupan.
Ostin niistä nämä kasarikasetit Hail to England sekä eniten hittejä sisältävän kings of metal. 90 luvulta minulla on aikoinaan uutena ostettu kokoelma myös kasettina.
Hail to England kasetissa on huomioitavaa että kuvassa on Britannian lippu vaikka nimessä on Englanti. Tuo myi myös parhaiten juuri briteissä vaikka bändi on usasta.
Myöhemmät levyt myivät sitten saksassa parhaiten.
Klamydian varhaistuotantoa Los Celibatos melko halvalla mikä tässä tapauksessa on kuitenkin reilusti kaksinumeroinen summa. Kuunneltiin noita kappaleita teininä paljon.
Tamperelainen Nolo & Rähjä ja heidän eka kasettinsa Milarca vuodelta 1975. Heidän kokoelmaansa kuuntelin Mansessa asuessani.
Maidenin lisäksi myös heidän solistinsa Brucen eka soolokasetti. Häneltä minulla on myös toinen uutena ostettu soolokasetti.
Marilyn Mansonin ep, jolla on kuitenkin pituutta ihan normaalin verran mutta kappaleet on kaikkea sekalaista eepeellä ominaista.
Led Zeppelinin tuotannosta halusin vielä tämän tuplan Physical Graffiti. On rolling stones -lehden top 100 listalla kaikkien aikojen levyissä.
20 miljoonaa levyä myytyjen äänitteiden listalla on Supertrampin Breakfast in America.
Metal Churchilla on sen verran jännää metallia että halusin yhden kasetin heiltäkin.
Motörheadin kasetit tuppaavat olemaan todella kalliita eikä niitä klassisia vanhimpia ole koskaan myynnissäkään niin ostin tämmösen ”kokoelman.”
1988 julkaistu kahden kasetin yhteisjulkaisu. Overkill mukana niistä klassisista vanhoista levyistä.
Itse asiassa en varsinaisesti ostanut tätä kun myyjä postitti tämän ilman maksua eikä koskaan rahaa halunnut vaikka laitoin viestiä että voin maksaakin.
Aussibändi Men at workin eka kasetti joka oli iso menestys maailmalla.
Kuvan ulkopuolelta vielä maailman menestynein instrumentaalihevin soittaja Joe Satriani, naisrokkari Melissa Etheridge ja ysäriä Soul Asylum.

Viikon ainoa mieleen jäänyt uni oli semmonen tuttu aihe että harhailin isossa rakennuksessa. Kuin joku koulu tai urheiluhalli. Sitten tapasin nuoren naisen ja aloin kantamaan häntä sylissäni pitkin käytäviä.
Oli sellainen olo kuin olisin suojellut jotain rakasta henkilöä.
Siitä aasinsiltana äitiini joka on leikattu ja hengissä ja kuntoutumassa. Edellinen leikkaus puoli vuotta sitten oli niin rankkaa minulle että tämä meni jo helpommin.
Sairaalassa kun käytiin niin äitin ilme oli mahtava kun sai pullaa pitkästä aikaa. Pienet asiat ja ilot on elämässä lopulta tärkeimmät läheisten ihmisten seurassa.

Telkkarista olen katsellut teeman Medicit sarjan kakkoskautta. Historiallista juonittelua ja romantiikkaa.
Tuo Medicit suku kuvataan sankareina ketkä taistelevat häikäilemättömiä vastustajiaan vastaan.
Todellisuudessa he varmaan ovat olleet itse todella kylmäverisiä juonittelijoita ja mässäilleet rikkauksissaan ja vallassaan.
Kirjastosta lainasin sarjakuvataiteilija Frank Millerin 300 mestariteoksen jatko-osan.
Tämä jatko ei ollut ihan yhtä hyvä mutta verinen oli kyllä ja yksi mahtava seksikohtaus missä bondtyttönäkin tunnettu Eva Green paljastelee.
David Wenhamin piti olla pääosissa mukana ekan leffan mukaisesti mutta hän vain hieman vilahtaa.
Minulla on hänen sormusten herra nimmarinsa sekä myös Game of Thronesista tunnetun Lena Headeyn nimmari. Hänkin oli näissä molemmissa osissa mukana.
Tässä jatko-osassa taisteltiin merellä.
Katsoin myös loppuun kaksi ekaa kautta Havenia. Kingin kirjasta innoituksensa saanut kauhusarja. Kirjastossa ei ole enempää tuosta viiden kauden sarjasta.
Seuraavaksi olen saamassa lainaan Better Call Saulin neloskauden.
Televisiossa oli semmonenkin juttu että napakympissä nainen haki ekaa kertaa naisseuraa itselleen. He pussasivat ohjelmassa mutta eivät sitten vakavampaa suhdetta aloittaneet.


Ensi viikolla on edellistä viikkoa helpommat työtehtävät ainakin siltä osin mitä on nyt tiedossa. Kesäkuukin sitten alkaa jos kesäiset kelitkin palaisi.
Sitä odotellessa...
Kirjoista laitan juttua seuraavaan blogiin mitä olen viimeksi lukenut. Näkemiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti