maanantai 5. maaliskuuta 2018

Papalla tuli aika täyteen mutta arki jatkuu


Nyt ei ole enää isovanhempia minulla elossa. Pappa eli hyvän elämän eikä sairastellut vaan oli iloisella päällä loppuun asti. Vanhainkodin suosikki työntekijöiden parissa. Vanhuuteen nukahti lopulta 96-vuotiaana kesken päivän.
Pappa ei valittanut koskaan ja muisteli sotaakin huumorilla. Ei tässä kovin surullinen tarvitse olla kun niin hyvä elämä oli.

Vaikka tauti oli mennyt jo ohi niin tämä pitkä kylmyys alkoi tuntumaan. Ihan jäässä sai olla sisällä villapaita päällä ja yölläkin oli nukkuessa kylmä.
Viikonloppuna innostuin lukutahtia lisäämään. Edelliset viikot meni niin minimiannoksella. Seitsemäs kirja on vasta menossa kun 9 viikkoa on vuotta mennyt. Viime vuosina kun olen lukenut nopeammin kuin kirjan viikossa.
Kirjaston netti alkoi viimein toimimaan monen viikon jälkeen että sain varauksen tehtyä mutta sitten tuli ilmoitus että huhtikuussa ne menee kuukaudeksi pois toiminnasta. Täytyy kai lainata varalle vähän enemmän ennen sitä.

Saara Aallon viisukappale on valittu mutta paljon hehkutetut taustavoimat kyhäsivät juuri siihen kappaleeseen tylsimmän lavashown. Ja sehän paljon ratkaisee näissä kisoissa. Ilmeisesti asiasta vielä neuvotellaan että pitäisikö showta muuttaa.
Itse tuossa tapahtumassa juontaja Krista vaihteli asiaankuuluvasti asuaan pitkin iltaa ja huumoriakin oli mukana kun äänestysohjeita käytiin läpi monien julkkisten toimesta.
Selostajana toiminut homo oli niin tohkeissaan Saaran esityksistä että ääni murtui ekan esityksen jälkeen.
Hauskaa oli myös nähdä ne ammattilaiset jotka olivat mukana kappaleiden sävellyksessä. Muutama heistä näytti enemmän hevibändin soittajilta kuin normaalisti neitimäinen euroviisuväki.

Lahessa oli paljon ohjelmaa. Salpausselän kisoissa tuli hyvä menestys suomalaisilla ja sää oli aurinkoinen. Katsojamäärät ei vaan ole enää takavuosien tasolla.
Lihamukin syöntikisat olivat MM-tasoa. Kun ei Lahen ulkopuolella sellaista edes syödä.
Myös jäällä surffattiin kilpaa.
Antiikki ja keräilymessutkin olivat taas Jokimaan raviradalla mutten viitsinyt mennä kun sinne on bussilla niin huono kulkea. Olisi voinut vanhoja postikortteja käydä etsimässä. Kuulemma keskustasta olisi ollut ilmainen kuljetus paikalle.

Uusia ohjelmia telkkuun ilmaantui tällä kertaa Walking Dead, Master Chef Suomi, Heikoin lenkki ja Onnenpyörä.
Heikoimmassa lenkissä oli muusikoita kisaamassa hyväntekeväisyyteen. Joku nuori tubettaja tai vastaava oli melkoinen namupala. Muistutti Vartiaisen Jenniä mutta paremman näköinen.
Onnenpyörässä some haukkui ainakin Sara Siepin seksistisen roolin. Hänellä kun ei ollut juuri virkaa ohjelmassa. Kosketti vaan kirjaimia jotka kääntyivät automaattisesti. Alkuperäisessä versiossa kun sentään oikeasti käännettiin ne kirjaimet.
Katsojamäärä oli pikkukanavalle TV5 huikea. Saman kanavan hääohjelma oli myös suosittu. AVAn kaunis elämä jatkoi myös suosiotaan vaikka tuli nyt pelkästään avalta.
Foxin suomiversio huutokaupanmetsästäjistä sai vähemmän katsojia kun viikon suosituin amerikkalainen versio formaatista.
Uutisohjelmissa katsotuin jakso alueuutisia sai melkein saman katsojamäärän kuin katsotuin iltauutisten lähetys.
Mainoskanavien kisassa nelonen oli kokonaisuutena nyt niskan päällä. Putouskin kohta loppuu niin maikkarilla on sitten salkkarit ja uutiset enää katsojamagneetteja.

Ylen Perjantai nimisessä ohjelmassa puhuttiin unihalvauksesta jonkun fitnesskisaajan kokemuksia kuunnellen. Juontaja tuntui vänkäävän että mitä pelottavaa tässä nyt sitten on.
Itse kerran tuon jutun kokeneena voin sanoa että se on tosi pelottavaa. On tunne että jokin paha olento on läsnä ja paniikki syntyy kun huomaa ettei voi liikuttaa mitään osaa ruumiissa.

Kakkosella BBC:n auto-ohjelmassa Motorheads oli suomalainen stunttiryhmä vieraana. Tekevät nettiin temppuvideoita.

Oscarit jaettiin ja minuahan aina kaikki palkintogaalat kiinnostaa. Nimmarikokoelmassani on yhdeksän oscarvoittajaa ja lisäksi 24 ehdokasta jotka eivät koskaan voittaneet. Tällä kertaa ehdolla oli parhaan musiikkikappaleen kategorian jo kertaalleen voittanut Common.
14 ehdokkuutta rohmunnut Shape of water voitti tärkeimmät pokaalit eli paras elokuva ja ohjaus mutta vain kaksi muuta aika turhaa palkintoa. 4 oscaria oli kuitenkin eniten tällä kertaa.
Palkinnot meni mukavasti monelle eri leffalle. Yhdeksästä leffasta jotka olivat ehdolla parhaaksi elokuvaksi, vain kaksi jäi kokonaan ilman palkintoa.
Näiden lisäksi Blade runner ja animaatio Coco saivat molemmat kaksi oscaria vaikkeivät olleet isoimmista pysteistä kisaamassa.
Jotain kiinnostavia juttuja mahtuu aina mukaan. Parhaan kuvauksen voittaja oli ehdolla jo 14. kertaa ennen kuin eka voitto tuli. Ohjaajan palkinnosta kisasi nainen ja musta mies. Vain kolme kertaa aiemmin oli jompaa kumpaa ollut ehdolla tässä tärkeässä kategoriassa.
Koripallotähti Kobe Bryant voitti lyhytanimaation sarjassa.
Itseäni miellyttää aina naisten asuissa sininen. Nicole Kidman ja Jennifer Garner olivat ainakin tosi nättinä sinisissä asuissa

Urheilua oli salppurinkisojen lisäksi pikaluistelun MM-kisat. Mitali jäi taas kerran Poutalalta saavuttamatta. Viides sija.
Golfissa Korhonen oli jonkin aikaa johdossakin viimeisen päivän aikana mutta jäi lopulta kolmanneksi Etelä-Afrikassa.
Tenniksen nelinpelissä Kontinen pelasi pitkästä aikaa ja hävisi heti ekalla kierroksella.
SM-Liigan playoffsien viimeistä paikkaa yrittää säilyttää Pelicans. Ilves ja HPK voi vielä viedä sen paikan. Toivottavasti nyt ei ainakaan HPK.
Suosikkiseurani Ilveksen Sandell valittiin helmikuun parhaaksi pelaajaksi.
Jokereiden playoffsit jo alkoivat KHL:ssä.
Maalitykki Laine on noussut kolmanneksi parhaaksi maalintekijäksi NHL:ssä.

Keräilytavaraa ostin Twin Peaksin näyttelijän nimmarin Mädchen Amick. Halpa nimmari suosikkisarjastani. Tuosta sarjasta oli ennestään jo aika monta nimmaria mulla.
Hiljattain huutonetistä ostamiani harvinaisia disneykortteja löysin kaksi lisää ebaysta.
Kasetteja ostin kolme. Raittisten veljesten The Boys yhtyeen kokoelma vuodelta 1971, joka on vanhin kotimainen kasetti mitä minulla on.
Nazarethin kasetti on myös 70-luvun alusta ja kolmas ostos oli hevilegenda WASP yhtyeen Last command joka sisältää bändin parhaan kappaleen Wild Child.
Hiljattain olen suomirokki osastolle ostanut myös Mamban ja Kasevan kokoelmakasetit.

Unista jäi parhaiten mieleen sellainen että kaverini kysyi paljonko mulla nousee penkistä 60kilolla. Sanoin että 21 toistoa joka on aika lähellä totuutta ollutkin joskus. Se vastasi että sillä menee 30 toistoa.
Sitten oli epämääräisempiä unia joista yhdessä naapurini ajoi kotiinsa legoista rakennetulla kolmipyöräisellä.Kameran akussa ei ole virtaa niin täytyy valita jokin vanha kuva tähän loppuun.
Vaihteeksi jääkiekkoa. NHL mokke Toskalan väreihin jonkun tuunaama figuuri. Maski ja varusteet on maalattu oikean näköiseksi.
Minulla saattaa olla maailman isoin kokoelma Toskalan kortteja ja muuta hänen kuvalla varustettuja tavaroita. En ole ainakaan kuullut tai nähnyt että kellään olisi parempaa kokoelmaa.

Taas näkemiin viikoksi.
Minulla on kahvinjuonti siinä vaiheessa että kun juon kaksi kuppia päivässä ettei jäisi koukkuun niin usein tuntuu että voisi ottaa kolmannenkin kupin. Yritän hillitä itseni.
Kiinnostavia kasetteja olisi tällä viikolla taas kaupan. Ehkä jotain niistä voitan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti