maanantai 11. syyskuuta 2017

Maalauksellista maanantaita

Käväisin taas Padasjoella kolmen vuorokauden reissulla. Paikallisia tsernobyllaskeumilla maustettuja maan antimia pääsi maistelemaan sieniä, karviaisia ja puolukoita.
Muutaman vanhan sotakirjan ensipainoksen pelastin kun oli menossa roskiin. Laitan kuvia myöhemmin.
Ovikellon kun sai toimimaan niin nyt se meinaa soidakin koko ajan vaikkei mulla yleensä kukaan käy. Äsken kävi Herätkää-lehden jakaja, joka oli kyllä ihan miellyttävä tapaus. Olin tosin herännyt jo 6 tuntia aiemmin.
Lehden pääjuttuna neuvottiin kuinka kiireisen elämän keskellä pitäisi ottaa vähän lepoa. Jos on kotona maanantaina klo 12 iltapäivällä niin ei varmaan liian kiireinen aikataulu ole.
Yksi rahaan liittyvä sotkukin selvisi. Olin saanut vuoden alussa aika huomattavan summan liikaa rahaa ja se pitää nyt palauttaa. Takaisinmaksulla ei ole kiirettä mutta varmaan lokakuussa pystyn maksamaan.

Syksyn viihdeohjelmistoa tulee ruutuun uutta ja vanhaa. Uutisvuodossa alkoi uusi aikakausi kun molemmat kapteenit vaihdettiin. Vain Baba jäi ruutuun. Katsojat eivät ole tuota showta missään vaiheessa hylänneet, vaikka arvostelua tuleekin, turha sitä sitten on lopettaakaan. Halpa ohjelma tehdä.
Ohjelmassa on tähän asti ollut vakiojäsenenä vain yksi (Tervo) joka ei ole suomenruotsalainen. Nyt Tervon tilalle tuli monessa mukana ollut tuottaja/juontaja Ahomaa ja se toinen paikka meni melko hauskalle Katja Ståhlille. En tiedä puhuuko hän ruotsia mutta sukunimi on taas sellainen. Ståhl on tähän asti ollut ainakin Suosikin päätoimittaja ja nelosen uutisankkuri.

Vain elämää ei enää vanhaan malliin kiinnosta katsojia mutta Cheekin jaksoa katsoi ihan kohtuullinen määrä ihmisiä. Cheek ei suostunut itkemään jaksonsa aikana mutta ainakin Sanni viimeisen kappaleen aikana pillitti. Juha Tapio veti yllättäen parhaan esityksen.

Napapiirin sankarit on teatterissa tehnyt hurjaa tulosta ja kakkososan tv-esitys oli myös menestys.

TV5 on saanut menestysohjelman Hjalliksen ja kavereiden Atlantin ylityksestään. Minäkin katsoin ekan jakson muttei nyt enempää kiinnosta. Merisairaukset eniten kiinnosti kun itselläkin on matkapahoinvointia.

Foxillakin alkoi ihan kiinnostava Lappiin sijoittuva julkkiskisailu. Typerä lapinshamaani ärsyttää kyllä siinä. Ei se mitään taikavoimia takaa jos naaman noella sotkee. Katsojia tuli surkeasti. Heti perään alkava CSI Miami sai tuplaten enemmän katsojia.
Jos samassa ohjelmassa on Janni Hussi ja Heidi Suomi niin minun mielenkiintoni saa ainakin.

Livin kielletty rakkaus laittoi ekaan jaksoon kiinnostavan pariskunnan. Entinen huippujuoksija oli joutunut kotikylässään kiusaamisen kohteeksi. Ihmiset ei hänen uutta parisuhdettaan hyväksyneet.

Muutamaa uutta ohjelmaa en ole suostunut edes vilkaisemaan. Maikkarilla on tapana tehdä todella hölmöjä ohjelmia jotka ei ainakaan mulle sovi. Tosimiehet ja Game Night on nyt ainakin semmosia uusia. Jotain katsottavaa tai jopa loistavaakin välillä tulee myös siltä kanavalta.
Tämän hetken suosituin viihdeohjelma on maajussille morsian, joka maikkarilta tulee.

DVD sain katsottua Fringen niin ei ole nyt taas mitään muuta katsottavaa kun näitä viihdeohjelmia. Tuo Fringe oli kuudes ulkolainen draamasarja jonka sain loppuun katsottua tänä vuonna.

Katseluvinkkinä tälle maanantaille kahdeksalta. Jos ei kiinnosta Lapin seikkailut eikä maajussit niin herolta tulee uusintana Castlen jakso jossa päähenkilö innostuu että jotain yliluonnollista on tapahtunut. Sellaisia tulee joka kausi ja nyt on aiheena näkymätön mies.

Samaan aikaan tulee uusi simpsons jaksokin. En tiedä mistä se kertoo mutta myöhemmin viikolla tulevat uusinnat saavat enemmän katsojia kuin tuo uusi jakso.

----

Urheilua: susijengi pääsi kotilohkossaan kakkoseksi ja katsojat sekä paikanpäällä että television ääressä ottivat joukkueen omakseen. Kun pelit siirtyivät Turkkiin hurmos katosi samalla.

Tenniksessä US Openissa uusi naisten mestari oli juuri palannut kentille loukkaantumisen jälkeen ja ranking oli hädin tuskin tuhannen joukossa. Naisten turnauksissa voi kuka vaan voittaa kuten Ranskan avoimissa se latvialainen. Vain Serena on tasaisen vakuuttava silloin kun pelaa. Espanjalla on nyt rankingin ykkönen sekä miehissä että naisissa.
Poikien sarjassa oli ilahduttavaa että suomalainen pelaaja pääsi neljän parhaan joukkoon.
Kontinen myös selvisi välieriin asti nelinpelissä. Hommaa helpotti kun vastustajat olivat sijoittamattomia siihen asti. Auttaa kun on ykkössijoitettu.

Iloselle osui kauden paras peli aika isossa euroopan tourin golfkisassa viides. Ranking parani 70 sijaa mutta on edelleen vasta toiseksi paras Mikko, kun Korhonen on ykkösenä suomalaisista.

---

Padasjoen sanomissa oli juttua muutamasta paikakunnan menestyjästä. (jos on joskus asunut Padasjoella on se aina padasjokelainen). Ei kylläkään olisi kovin iso kohdeyleisö jos tekisi vaikka kirjan ketä padasjokelaisia on eri tavalla saaneet menestystä maailmalla. Minua ainakin kiinnostaisi tuommoinen kooste. Wikipediasta kun katsoo niin siellä on muutama kuuluisa padasjokelainen mainittu. Monet samaa ikäluokkaa minun kanssani. Tunnetuin varmaan on yleisradion pääkuuluttaja jota radiokreiviksi kutsuttiin.
No, nyt oli juttua miehestä joka perusti Helsinkiin suomen ensimmäisen kaupan joka myy suurella valikoimalla pienpanimoiden oluita.
Toinen lehdessä mainittu henkilö on kylän eläinlääkärin poika, joka on toiminut kuvaajana monessa suomalaisessa viihdeohjelmassa. Kuokkavieras Katajassa hän oli itsekin kuvassa.
Jotenkin olen henkisesti tamperelainen eniten mutta tuo Padasjoki on alkanut tuntumaan vuosien saatossa enemmän kotipaikalta. Nyt kun kylässä on enää 3080 asukasta ja kaikki palvelut katoaa.
Lahden edelle menee varmaan vielä äitini kotipaikka Saarijärvi ja Lahti on vasta neljäntenä. Vaikka olen nyt 10vuotta täällä asunut.
Padasjoella oli muuten ollut 500 maksavaa katsojaa Mikael Gabrielin keikalla.

----

Viimeksi kerroin eräästä uskomattomasta sattumasta elämässäni. Tuo koski suomen suosituimpia bloggareita ja miten heidän elämänsä risteytyi minun kanssani. Äiti ja tytär. Jos kiinnostaa niin asia on kerrottu edellisessä kirjoituksessani.



Tuossa on Hämeen läänintaiteilija Tevajärven maalaus jonka lahjoitti äitilleni. Kuvassa on vanha silta Padasjoelta ja taulu on huoneeni seinällä Padasjoella.
En tiedä missä hinnoissa hänen taulunsa liikkuvat mutta tuo on ainoa vähänkään nimekäs taitelija kenen taulu meillä on.
Eräs kesäromanssi alkoi tuon taulun ääressä siinä huoneessa. Minulla oli uusi kirjekaveri ja ajattelin kirjoittaa hänelle tuosta sillasta mitä katselin huoneessani. Samalla puhelimeen tuli tekstari tuntemattomasta numerosta. Se oli juuri hän. Tyttö savosta oli tullut Padasjoelle ja ilmoitti olevansa tuolla samaisella sillalla. Sen jälkeen kesä menikin hänen seurassaan kunnes romanssi loppui vähän samalla tavalla mystisesti.

Tuossa nyt on kaksi esimerkkiä miten outoja sattumuksia välillä voi tapahtua. Tuollaisia tapahtuu kuitenkin paljon enemmän kuin lottovoittoja ettei ne kovin yliluonnollisia sinänsä ole.

---

Enneunia ei ole ollut mutta eroottisia unia kovasti melkein joka yö viime aikoina. Parhaiten niistä jäi mieleen semmonen missä uimapukuun sonnustautunut nainen (kuulemma) oli aivan Heidi Klumin näköinen. Se kiihotti minua suunnattomasti vaikkei hän kyllä tainnut muistuttaa oikein ketään tuntemaani ihmistä.

Yksi toistuva uni minulla on että alan pissaamaan ja suihku ei lopu koskaan. Usein olen luonnossa ulkona ja pelkään että joku ehtii kävellä ohitse.

Mukavaa että unennäkeminen on palannut.

---

Jääkiekon SM-Liiga kun alkoi niin samalla uudet kotimaiset lätkäkortitkin tulivat myyntiin. Erikoisuutena sarjassa on, että jokaisen joukkueen yhdestä pelaajasta on nimmarikortti jonka painosmäärä on vain 15kpl.
Tilasin myös ensimmäiset 5kpl uuden NHL kauden kortteja eli kausi 17-18. Uutena tulokaskorttina sarjassa oli yhden pelin anaheimissa pelannut Kalle Kossila. Nyt on taas kaikki olemassaolevat suomalaisten tulokaskortit mulla koossa. Yli 200 pelaajaasta yksi kortti.
Näyttelijöiden nimmareita yritin yhtä taas hankkia. Onneksi en voittanut huutokilpaa sillä kortin sijainti oli Florida. Vähän vaikea sieltä suunnalta on varmaan saada korttia postitettua tällä hetkellä.

Kolikoissa 400 erilaisen raja lähenee joka viikko. Nyt löytyi suomalainen kolikko vuodelta 2008. Se oli ainoa puuttuva suomikolikko siltä vuodelta.
Tosiaan ensi kerralla laitan kuvat parista kirjasta jotka pelastin.

Näkemiin ensi kertaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti