maanantai 10. heinäkuuta 2017

Vanhusten parissa käyty seuraa pitämässä.

Viikko alkaa kesäisissä merkeissä. Aika vaihtelevaa kesäsäätä tässä onkin ollut.

Olen nyt käynyt kahdesti piipahtamassa hoivakodissa. Mölkkyä olen vetänyt ja kävelyttänyt ja seuraa pitänyt. Pariin tuntiin on jäänyt nuo käynnit mutta ehkä ajat pitenee kun opin talon tavoille ja löydän enemmän hommia. Pomo ja vapaaehtoistyöstä vastaava henkilö ovat molemmat lomalla niin saan olla aika omin päin siellä pyörimässä.
Kerran viikossa olen luvannut tulla.

Muuten tässä onkin kesäiset tunnelmat. Aikaa omille puuhille.
Lainasin kirjastosta Justified rikossarjaa. Tarkoitus olisi katsoa kuudesta kaudesta ne mitä en vielä ole nähnyt.
Justified on aika arvostettu sarja muttei suomessa kovin tunnettu. Hero on näyttänyt ekat 4 kautta aika myöhään illalla.
Sarja kertoo amerikan etelävaltioiden köyhistä maalaisista jotka puuhailevat kaikkea laitonta ja osa ryhtyy poliisiksi.
Päähenkilö on varsin kovaotteinen poliisi joka pitää cowboyhattua päässä ja muutenkin käyttäytyy kuin sheriffi. Aika usein ampuu rikollisia ja ajautuu kaksintaisteluihin joita saa sitten selvitellä.
Minulla on sarjan kahdesta vähän isommasta roolista näyttelijän nimmari.

Toinen sarja jota viime viikolla katsoin oli saksalainen Nikke Knatterton. Legendaarinen ja sovinistinen saksalaispiirretty. Youtubessa on suomeksi puhuttuna kaikki 15 jaksoa.
Sarjan naiskuva ei oikein kestä nykyaikaa eikä tuota sarjaa ole suomen televisiossa aikoihin esitettykään.
Kaikki naiset käyvät kuumana miehiin ja ovat valmiita heti hyppäämään heidän kaulaan pussailemaan. Naiset myös pyörtyilevät koko ajan kun meno muuttuu vaarallisemmaksi.
Jos ei tuollainen haittaa niin on kyllä mainio sarja. Nikke päättelee salamannopeasti asiat ja tekee johtopäätöksen. Monta kertaa jakson aikana myös Nikke menettää tajuntansa kun saa iskun päähänsä.
Ainoa häiritsevä juttu on että Nikke juoksee autot kiinni mennen tullen. Ei hänen tarvitsisi tuollainen yli-ihminen olla kuitenkaan.

Tällä viikolla aion katsoa Lilyhammer sarjan viimeisen kauden kunhan tulevat areenaan.
Kakkoskauden päätösjaksossa käytiin New Yorkissa ja Sopranos sarjan musiikki soi. Sarjan päähenkilö kun on tunnettu Sopranosista. Hänen pappiveljeään näytteli tuossa jaksossa toinen Sopranosin näyttelijä.

Batmanin toinen kausi on ollut piristävää kun on harvinaisempia roistoja. Viime viikolla oli legendaarinen Vincent Price roiston roolissa. Gothamin älykkäintä roistoa munamiestä esitti.

Sain digiboksille peräti kolme leffaklassikkoa talteen. Mel Brooksin avaruusboltsit, Kubrickin avaruusseikkailu ja Lynchin Wild at Heart.
Kirjastosta jossain vaiheessa lainaan muutaman uudemman leffan katsottavaksi kun jää aikaa katsella.

Nelonen on jo aloittanut syksyn sarjojen mainostamisen. Gladiaattorit Paasosen juontamana, Idolsit Tuiskun ja Erinin johdolla sekä joku turhempi Elina Kottosen juontama ohjelma.

Alfa TV näytti tangomarkkinat joka oli isoin siltä kanavalta koskaan tullut show. Yleltä lähtenyt Kaj Kunnas juonti.

Alueuutisssa on parasta pienet uutiset ja iloisesti hymyilevät nätit naisjuontajat. Nyt oli semmonen poikkeuksellinen viikko että yhtäkään naista ei ollut maakuntien uutisissa. Suosikkini Milla Madetoja aina välillä on ollut tänä kesänä ruudussa.
Uudenmaan uutisissa sen sijaan taitaa olla pelkästään naisia tarjolla.

-----

Urheilun maailmassa on Wimbledonin tennisturnaus menossa. 3 suomalaista tänään kentällä ja Kontinen pelaa kahdessa lajissa. Tyttöjen sarjaan pääsi taas suomalainen pelaaja karsintojen kautta kuten Ranskan avoimissakin. Ruusuvuori pelaa poikien sarjassa.

Viime viikolla oli mielenkiintoinen SM-viikko Tampereella. Lukuisia pieniä lajeja sai näkyvyyttä kun samalla viikolla ratkottiin mestarit. Oli kaikkea bridgestä krikettiin. Tuossa kriketissa pelaajat näytti enimmäkseen intialaisilta maahanmuuttajilta mutta mikäs siinä jos ei kantasuomalaisia laji kiinnosta.
Kovatasoisin laji taisi olla uinti missä tehtiin kolmessa lajissa suomen ennätys. Liukkonen paranti jopa hurjasti 50metrin vaparin ennätystään.
Jos olisi halunnut niin olisi voinut tutustua moneen pieneen lajiin kerralla.

Koristähti Markkanen pelasi ekan harjoituspelin ja oli vakuuttavassa kunnossa Chicago Bulls joukkueessaan. Nimi meni vähän väärin vaan.

Viikon kovin juttu kai oli Bottaksen osakilpailuvoitto. Ero tallikaveri Hamiltoniin on jo niin pieni, että tilanne muuttui mielenkiintoiseksi.
Itseäni kiinnostaa enemmän Bottaksen vaimo. Laitoinkin hänen ihorasva mainoksensa seinälle koristamaan maisemia.
Kun elää yksin niin saa sisustaa kämppää oman maun mukaan.

Harvinaisen kovatasoinen pituuskisa käytiin suomalaisittain. 807 ja 810 tulokset kahdelle suomalaiselle. Jälkihiessä kommentoitiin että kisa oli semmonen pieni kyläkisa jossa on helpompi tehdä hyviä tuloksia kun on paljon rennompi tunnelma.
MM-raja on niin kova että taitaa olla parempi keskittyä kolmiloikan jännäämiseen.
Mitalitoiveet on taas kerran Pitkämäen varassa kun Ruuskanen ei ehdi kuntoutua mukaan.
Ennen oli suomenmestaruuskisat kovatasoiset mutta nyt saksanmestaruuskisoissa on hurjat heittäjät. Mitalille pääsi 84metrisellä.

Jääkiekon puolella semmosta historiaa että ensimmäinen suomalainen maalivahtivalmentaja NHL:ssä on ensi kaudella. Parkkila nimeltään.

----

Kesäfestareista oli vuorossa ruisrock. Yle näytti rantalavan kotimaisia esiintyjiä.
Paikalla oli myös Alma joka on hiljattain päässyt brittien sinkkulistalla top 50 joukkoon. Ilmeisesti samaan on aiemmin päässyt vain darude, bomfunk MC's ja rasmus.
Ruisrockissa joku yritti sukeltaa paikanpäälle ilman lippua. Käytti samaa keinoa kuin James Bond 60-luvulla eli naamioitui sorsaksi.

Itseäni kiinnostaa muutama raskaamman rockin uutuuslevy. Kotimainen wintersun ja brittien Anathema. Tuo kotimainen sai Soundissa täydet pisteet.

Mielenkiintoinen huutokauppa pidettiin. Star wars tavaroita meni kaupaksi kovaan hintaan. Se pieni robotti joka ei puhunut vaan piipitti vaan. R2D2. Se maksoi pari miljoonaa.
Luke Skywalkerin valomiekan sai parilla sadalla tuhannella. Aika onneton lelu sekin kapistus. Ei näytä varmaan livenä kovin hienolta kun puuttuu se valoefekti.

Keksin tässä hatusta suosikkikieleni, joten top5 tähän väliin. Suomea ei lasketa. Englanti on liian yleinen ettei sitä osaa luokitella.

1. Ranska! Rakkauden kieli. Kun nainen puhuu ranskaa niin kaikki kuulostaa kauniilta.
2. Japani. Hauska kieli ja kuulostaa vähän suomelta. Näissä kielissä onkin kai runsaasti samoja sanoja jotka vaan tarkoittaa eri sanaa.
3. Italia. Samoin suomelta kuulostava kieli jota voisi olla helppo oppia.
4. Viro. Koominen sukulaiskieli.
5. Espanja. Amerikkalaisista leffoista tuttu roistojen ja kovien jätkien kieli.

----

Mulla on kai muutama oma runo vielä julkaisematta täällä jos joskus laittaisi ne kaikki kerralla.

Nyt kuitenkin taas keräilyasiaa.
Kolikoita löytyi taas yksi lisää. Aika harvinainen 3miljoonaa painettu irlantilainen.
Kasetteja tilasin 6kpl taas. Esimerkiksi agentsia ja sielun veljiä.
Lätkäkortteja ostin 53 euron satsin kerralla.
Muuten tuli viikon mittaan pääkohde Toskalaa 10kpl täyteen tämän vuoden aikana ostettuja. Viimeksi vuonna 2013 sain yli 10 Toskalaa kasaan. Silloin itseasiassa sainkin peräti 80 Toskalaa.

Laitetaan nyt kuvaan kasettien raskaampaa osastoa ja vanhempaa vuosikertaa niistä.

Kuvan vanhin julkaisu on Zeppelinin kakkosalbumi 60-luvulta. Tuskin tuo kuitenkaan ihan niin vanha on kun niitä on painettu sitä mukaa lisää kun kaupaksi meni.
Black sabbathista maksoin 9euroa +postit.
Metallican masters of puppetsia pidetään yleisesti maailman parhaana metallialbumina.
Judas Priestin levy oli heille ensimmäinen isommalla levymerkillä.
Back in black taas on muistaakseni maailman toiseksi myydyin albumi. Vain Michael Jackson on edellä.
Def Leppardin 80-luvun levyt myi amerikassa julmettuja määriä.
Twisted sisterillä alkoi suurin menestys mennä sivuun tuon levyn myötä.
Billy Idolin vuoden 1990 albumi muistetaan siitä että huippuohjaaja Fincher teki musavideoita albumin kappaleista.

Näkemiin ensi viikkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti