tiistai 7. helmikuuta 2017

Kisaviikko alkaa

Tällä viikolla alkaa MM-kisat kolmessa talviurheilulajissa. Alppihiihto, ampumahiihto ja pikaluistelu. Suomella on tuossa mäenlaskussa vähiten mahiksia mutta Palanderin kommentointia on kiva kuunnella. Seuraavan blogin kirjoittaessa tietää miten Mäkäräisellä on kisat alkaneet.
Viime viikolla jääpallossa Suomi sai pronssin jo 20. kerran. Kultaa on tullut vain kerran vaikka varteenotettavia vastustajia ei ole kuin muutama.
Rukajärvi voitti taas jonkin kisan. Harmi ettei ole olympiavuosi.
NHL kaukaloissa Granlund on viimeinkin päässyt tähden tasolle. Plusmiinus saldo on valtava ja pistepörssissä on lähellä top kymppiä. Mikke ja Aho tekivät molemmat hattutempun.
Ahoa jotkut kehuvat todella kovaksi pelimieheksi vaikkei se välttämättä pisteiden valossa näykään.

Superbowl pelattiin taas. 51. kerran. Puoliaikashown veti Lady Gaga ja itse peli ratkesi ekaa kertaa jatkoajalla. Voittaja oli ennätyksellisen paljon tappiolla mutta teki tarvittavat 19 pistettä viimeisellä neljänneksellä.
Tuo laji vaikuttaa melko rasistiselta siinä mielessä että mustat miehet tekevät kaiken työn mutta joukkueiden sankarit ovat kaikki valkoisia. Pelinrakentajat ja valmentajat eli tuollaiset älyä vaativat jutut.

Vähän sama kuin 1800-luvulla naiset eivät kirjoittaneet omalla nimellään mitään kun oletettiin ettei se ole naiselle sopivaa.
1855 Runebergin sisko julkaisi ensimmäisenä suomalaisena naisena omalla nimellään runoja. Sen jälkeen hän tyytyi nimimerkillä julkaisemaan. Vastaanotto naiskirjailijalle oli odotetun tylyä.

Urheilusta vielä sen verran että Lahden hiihtokisojen seuraava skandaali on se että pahviin pakatut viralliset kisavedet on tuotu Englannista vaikka Lahdessa olis laadukasta vettä omastakin takaa.

Ilves taas on ollut otsikoissa. Sadan tonnin sakko ei kuulosta hyvältä kun tietää Ipan talousongelmat. Jos seura ei olisi niin perinteinen niin olisi varmaan jo ollut konkurssissa kauan.
Parempaan suuntaan nyt ollaan ehkä menossa kun tänään julkistetaan uudet omistajakuviot. NHL tähtivahti Tuukka Rask on myös sijoittamassa rahojaan Ilvekseen. Tuollaiset pelastavat enkelit pysyivät kaukana edellisen omistajan aikana.

----

Emmat on jaettu. Ennakkosuosikki Vesala kahmi neljä pokaalia kuten tärkeät vuoden albumi ja vuoden biisi. Omasta mielestäni Ellinooran Leijonakuningas oli vuoden biisi.
Someraivoa herätti yleisöäänestyksen voittanut lahtelainen tubettaja joka on julkaissut vasta 4 kappaletta.
Paljon enempää ei ole Almakaan julkaissut mutta kaksi Emmaa meni sinnekin.
Nuo yleisöäänestyksen voittajat nyt melkein aina on suomen vihatuimpia artisteja kuten Tähkä ja Cheek.
Mikael Gabrielin vain elämää itkut siivittivät vuoden miesartistin palkintoon asti.
Valitusta tuli myös siitä kun monet esiintyivät taustanauhan kera. Luulisi että tuollainen tilaisuus olisi hyvä keino mainostaa omaa laulutaitoaan. Tulee mieleen ettei osaa oikeasti vetää omia biisejään jos nauhalta tulee esitys.
Iltapäivälehtiä kiinnosti Vesalan exä Lauri Ylönen enemmän ja hänen uusi naisensa. Yksi noista Vesalan emmoista ojennettiinkin juuri tuon exän toimesta.

---

Kaikki vastaan yksi alkoi kohtuu hyvillä katsojaluvuilla. Ohjelman ideana tuntuu olevan mahdollisimman hauskojen kysymysten toteuttaminen. Kyllähän noita voi kotona sitten arvailla vaikkei peliin osallistuisikaan. Kisata koko perheen kesken kuka arvaa lähimmäksi.
Anni Hautala on ihan hyvä juontaja ja hyvän näköinen persoonallisella tavalla. Mukana on myös Kataja ja Sara Forsberg. Jälkimmäisellä on varmaan maailman pienimmät silikonit. Rinnat on aika pienet edelleen muovista huolimatta.

Veitola jatkaa kovien vieraiden yökylässä. Tällä viikolla Selänteen perheen mukana.
Haapasalon ohjelmaakin jaksoin nyt katsoa kun vieraana oli Hakkarainen. Mies vaikutti ihan järkevältä ja tuli hyvin toimeen rasisteja yli kaiken vihaavan Villen seurassa. Suvakkienkin pitäisi oppia tulemaan toimeen maahanmuuttokriittisten kanssa. Molemmilla on varmaan ihan perusteltuja ajatuksia kun ei aleta kiihkoilemaan ja rasistiksi haukkumaan samantien.
Itse olen siis enemmän siellä humanisti ja suvakki puolella mutta tapauskohtaisesti.

Putouksen katsojaluvut tippuivat nyt semmoselle normaalille tasolle. Vain elämää tyylisille luvuille. Eli hyvin menee edelleen. Eka sketsihahmo jo putosi.

Loppuviikosta jatkuukin sitten pari katsojasuosikkia mutta niistä enemmän sitten.

----

Vakio-osioiden lisäksi tällä kertaa otan aiheeksi tv-sarjat joiden loppu on mennyt pilalle.
Kaikkien aikojen paras lopetus on Mullan alla -sarjassa. Ei viimeinen kausi tai jakso vaan se viimeinen kohtaus oli aivan mahtava. Sitä katsoo aivan naulittuna.

Mutta niitä huonoja loppuja.
Monessa sarjassa päähenkilö on lopettanut jo vaikka sarja jatkuu.
X-files, tähtiportti, onnen päivät, 70's show, miehen puolikkaat, CSI...
Ihme rahastusta.
Muuten vaan pilalle meni vaikkapa Alias. Päähenkilö oli raskaana joten oli pois actionkohtauksista. Juuri se oli sarjan kantava voima kun Garner touhuili näyttävästi valepukeutuneena ja mätki turpaan miehiä.
Loistava Boardwalk empire oli myös viimeisellä kaudella aivan surkea. Koko ajan oli semmonen olo että sarja on jo periaatteessa loppunut eikä mitään kiinnostavaa ole tarjolla. Yliajalla ollaan jo.
Fringen viimeinen lyhyt kausi oli myös tylsä.
Jotkut sarjat ovat vaan kestäneet niin kauan ettei taso pysynyt loppuun asti.
Sitten on sarjoja joihin ei käsikirjoitettu loppua ollenkaan. Esim Deadwoodin piti jatkua kolmen kauden jälkeen mutta uusia jaksoja ei tullutkaan. Olisi se hyvä jos jonkinlainen loppu on sarjalla.

----






Suosittu keräilykohde peltipurkit. Äitin kaapissa on kuvan mukaisia purkkeja. Ei mitään kovin arvokasta. Tuo yksi on suosittu Viri-kaakaopurkki mutta siitäkin puuttuu kansi.
Huutokauppakeisarin vaimo lienee suomen tunnetuin purkkikerääjä.

Huutonetistä ostin pari c-kasettia 80-luvun alusta. Taidan laittaa kuvia sitten vähän enemmänkin kun nuo saapuu. Sellaisia mitä en ole facebookiin tai blogiin laittanut kuvina.

Kolikkokokoelmaan vuoden eka puuttuva kolikko oli Itävaltalainen euro.
Lätkäkorteissa sain täyteen 10kpl Ilveksen otteluissa olleiden pelipaitojen palasia. 4 uusinta tosin pitää postittaa valmistajalle niin sieltä tulee sitten paluupostissa varsinaiset aidot paidanpalaset.

----

TOP novellit

1. Kingin Yön äänet
2. Barkerin veren kirjat
3. Korhonen Hyvästi tytöt
4. Niemi Nahkakolo
5. Calvino Kosmokomiika
6. Skiftesvik
7. Hemingway
8. Munro
9. Sinisalo
10. Pasi Ilmari Jääskeläinen

Unien puolelta mainitaan, että näin seksiunen paikallisesta naispapista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti