perjantai 2. joulukuuta 2016

Joulukuu

3 viikkoa jouluun ja tässä vaiheessa on yleensä ilmiönä, että tv-kasvot alkavat pukeutua punaisiin vaatteisiin. Naiset lähinnä.
Toinen juttu on joulukalenteri. Ylen kalenteri on tällä kertaa samaa sarjaa kuin pari vuotta sitten. Ella-kirjoista tutun Timo Parvelan käsikirjoittama ja pääosassa kaverukset Petelius+Vierikko.
Kaikkien aikojen kalenteri oli maikkarin The Joulukalenteri ja Histamiinin monet muistaa myös.

Viikon edellinen postaukseni sai poikkeuksellisen paljon lukijoita joten kiitos kaikille heille.

Joulu merkitsee myös sitä, että monet sarjat menevät tauolle. Jotkut jatkuvat aika piankin kyllä uudestaan tammikuussa.
Syyskauden suosikkini pitääkö olla huolissaan jatkuu nimenomaan jo tammikuussa.
Uutisvuoto näyttää pitävän taukoa 10-osaisen suomiloven verran. Jännä nähdä miten tuo musiikkiohjelma pärjää noin hyvällä ohjelmapaikalla. Kakkosen puolella oli kanavan suosituimpia ohjelmia. Mutta kakkonen on kakkonen eli selvästi pienemmät katsojaluvut kuin ykkösen ohjelmilla.
Jännä myös että maikkarin ykkösjuontajat Leppilampi+Pääskysaari juontavat sarjan. Kohta ei kukaan ole pelkästään yhden mediatalon leivissä näistä suosikkikasvoista. Vappu pimiä nyt tulee mieleen, kuka maikkarilla on pelkästään ollut ja Duudsonit.

Discoveryn kanavapaketti sai jo neljännen suomalaisen kanavan TLC. Heidän pääkanava TV5 on rohmunnut monta vanhaa suosikkia, joita näyttävät jakson tai pari päivässä. Jossain vaiheessa katselin kaikki jaksot Pulmuset ja Star trek The Next Generation sarjoista juuri tältä kanavalta. Leffoista ainakin karate kid, men in black ja ghostbusters kuuluvat tälle kanavalle.

Boksitallentamisen kannalta eri kanavat eroavat. Ylellä, foxilla ja vitosella ohjelmat alkavat täsmällisesti. Näitä on kiva tallennella ja ylellä vielä ilman mainoksia. Surkein tilanne on MTV finland kanavalla, jolta South Parkia olen katsellut. Jakso saattaa olla alkanut vartin etukäteen.

-----

Urheilun puolella talviurheilu valtaa alaa. Ampumahiihtokin jo alkoi. Mäkäräisen sihti oli hukassa kuten vähän pelättiin. Positiivista oli, että suomalainen mies pääsi pitkästä aikaa mc pisteille. Paremmin sijoittui kuin Kaisa.
Tenniskausi päättyi Davis Cupissa Argentiinan juhliin ja formuloihin saatiin neljäs suomen passin omistava mestari. Toinen isä-poika yhdistelmä mestareihin. Laji on pitkään ollut tosi tylsää, kun aina jokin talli dominoi niin rankasti.
Laine pääsee otsikoihin jokaisella maalillaan mutta syytäkin on. Crosby on vain yhden maalin edellä maalipörssissä. Huikea vuosi 18 vuotiaalle.

-----

Innokkaasti seuraamani suomalaisuuden soundtrack päättyi. Mainostettiin että nyt on 100 kaikkien aikojen suomalaista kappaletta. Ei voi kyllä noin sanoa kun listalta puuttui kokonaan metalli ja rockin puoleltakin esim CMX, joka kuitenkin on suomen johtavan musiikkilehden mielestä kaikkien aikojen paras kotimainen yhtye.
Missä oli kansainväliset tanssihitit sandstorm ja freestyler?? Jos ne oli liian englantilaisia niin mukana oli kuitenkin muutama Hurriganesin kappale. Heiltä kuitenkin suurimmat hitit I will stay ja get on puuttui?? Missä oli Pelle miljoona, nylon beat, aikakone?
Ärsyttävät kesähitit rusketusraidat ja vielä on kesää jäljellä loistivat poissaolollaan myös.
Yleensä näissä äänestyksissä uudemmat hitit pärjäävät liiankin hyvin. Nyt näitä jäin odottamaan Teflon Brothersia ja Karjalaisen Mennyt mies hittiä. Ei näkynyt.
Iskelmääkin listalla oli paljon mutta ei Paula koivuniemeä tai matti&teppo. Eikö aikuinen nainen muka ole tosi suomalainen kappale. Karaoken suosikki.
Miksei sibeliuksen finlandia kelvannut.
Kärkikymmenikössä oli ihan asiallisia kappaleita kuten Badding ja Rautavaara mutta kuten pelkäsin niin voittaja oli ihan naurettava Kaija Koo.
Entä miksi Jenni Vartiaisen Duran Duran oli listalla muttei Mä en haluu kuolla tänä yönä tai yksikään uusimman levyn kappale.
Erikoisuutena panin merkille, että Edelmann oli mukana peräti kolmella duetolla. Sanin, Jippun ja Cheekin kera.

Muistuu mieleen aikoinaan radio mafiassa ollut top 500 lista. Sinne kun sai äänestää ihan mitä vaan, niin mukaan pääsi vaikka Den glider in tai maammelaulu. Euroysäritekno oli uusi juttu silloin niin kovaa kritiikkiä tuli siitä että sellaista oli runsaasti listalla. Kymmenen kärkeenkin pääsi joku täysin unohdettu Rednexin balladi.

Omakin lista nyt tähän taas pienimuotoisesti
Kotimaiset huumorileffat TOP 5 (ilman järjestystä)

Kummeli kultakuume
Kummeli Stories
Klassikko (hotakaisen samannimisestä kirjasta)
Poliisin poika (Tervon kirjasta)
Uuno muuttaa maalle

-----



Lätkäkortteja olen nyt kerännyt noin 10 vuotta aika säännöllisesti. Kokoelmassa on noin 11000 korttia ja kaikki on yksitellen valittu johonkin sarjaan. Isoin pelaajakokoelma on Lindrosin 90-luvun kortit joita on tällä hetkellä noin 750 erilaista.
Esittelen tarkemmin kokoelman osia myöhemmin.
Kuvassa on suosikkijoukkueeni Ilveksen Lasse Oksasen kortteja 60-70-luvulta. Uudempiakin on mutta tässä kuvassa nämä vanhimmat. Tähän aikaan noita kutsuttiin keräilykuviksi tai purkkakuviksi. Ensimmäinen varsinainen korttisarja tuli vuonna 1993 ja keräsin sitä itsekin.
Kuvan vasemmassa yläkulmassa on suomen ensimmäinen lätkäsarja vuodelta 65. Ne ovat halpoja mutta tuo viereinen vaaleapohjainen maksoikin jo 15 euroa.

Olen mukana yhdistyksessä, joka pyörittää korttifriikit.fi sivustoa netissä. Sinne kannattaa kirjautua jos tämä aihe kiinnostaa.
Näin juuri huutokaupanmetsästäjien suomiversion jakson, jossa suomen arvostetuin kerääjä hinnoitteli kortteja. Häneltä ostin tuon 15 euron hintaisen.
Olen myös myynyt hänelle samanlaisen Saku Koivun kortin joka ohjelmassa todettiin 80 euron arvoiseksi.

-----

huomenna olen hautajaisissa niin laitetaan tähän tunnelmaan sopiva runo

maanantaina puussa keikkui vielä yksi kuollut lehti.
aavistelin ettei tästä viikosta hyvä seuraa.

tiistaina pohdiskelin väitettä että kaikki kuolevat.
minä en ole kuollut vielä koskaan.

keskiviikkona muisteltiin viisi vuotta sitten kuollutta muusikkoa.
aloin pelätä pahinta.

torstaina kuoli ystäväni lemmikki.
mikä voisi olla pahempaa?

perjantaina kuoli ystävä itse.

lauantaina halusin kuolla.
nukahtaa siniseen uneen.

sunnuntaina olin vielä hengissä.
taidan olla kuolematon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti